måndag 22 februari 2010

Kaninutställningen med takras mm

Det är ju helt makalöst förskräckligt det som hänt på kaninutställningen i Nyköping. Men tänk om taket rasat på dagen när alla människor var där också... De verkar dock göra ett otroligt bra jobb på plats och överlevande kaniner hittas fortfarande.

Ruskigt kallt är det också, och här hemma är det lite snålt om plusgraderna inomhus, bara sexton stycken just nu. Ganska skönt att det bara finns en endaste skinny kvar faktiskt, för han äter mer än vanligt nu. De andra får också lite extra, men de har ju päls som värmer.

Jag funderar på att ta in lite björkgrenar och kanske sätta dem i vatten ett tag först för att de ska få lite blad (går det?). Blåbärsris hade nog varit smaskens, men det är ju några decimeter snö ovanpå.

Vår virvelblandis Ally dog förra veckan i sviterna efter urinvägsinfektion och urinsten. Hon blev kvitt infektionen, men när urinstenen kom ut gav hon liksom upp. Kanske andades hon ut när smärtan försvann? Sorglig är det i alla fall.

1 kommentar:

Karin F sa...

Klart det går att få blad på björkgrenarna, det får vi alltid på fastlagsriset. Fast marsvinen gillar inte björk något vidare. Föreslår sälg istället. Eller möjligen rönn, men den är nog svårare att få ut blad på.