torsdag 11 december 2008

Utställningsförberedelser och eventuellt kommande kullar

Förberedelserna inför helgens utställning i Västerås är i full gång! Det blir första gången vi ställer crestade marsvin. Både JumJums Yohannes och Ivrigs Gerd är otroligt lätta att trimma och för första gången känns det faktiskt lite kul att ta fram pincetten. (Ändå tror jag inte resultatet blir så himla bra...) Förutom de två är det några av de gamla vanliga som följer med. Den som kommer får se...

Märy har brunstat och det var ju skönt att min impulsparning inte blev något av. Visst skulle det kunna bli fina lakelands av kombon, men vem vill köpa marsvin till avel när halva stamtavlan är blank?
Däremot verkar Carl Jan ha lyckats med uppdraget vad det gäller Liselott (Hanns Bola de Nieve). Vi håller alla tummar för att det ska dyka upp en kull med skinny/lakeland i början av 2009.

För ett tag sedan lyckades Ivrigs En Sensation "Enso" ta sig ut ur sin bur och in i två honburar. Det här hände två gånger innan vi möblerade om lite bland burarna så att det nu mer inte är några honor som bor på golvet! Hur som helst så verkar det som om Ensos eskapader resulterat i, tack och lov, endast en tjuvparning med eventuell dräktighet som resultat. Resultatet kan bli både ras och pet, men mer om det när/om det blir något av det.

Inga kommentarer: